Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNN publică prima imagine de pe Insula Șerpilor: cum arată, după bombardamentul trupelor rusești

CNN
insula serpilor

La 24 februarie, în prima zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Serviciul pentru frontiera de stat al Ucrainei a raportat că ocupanţii s-au apropiat de Insula Şerpilor înainte de o ataca şi au cerut grănicerilor ucraineni să se predea. Grănicerii şi puşcaşii marini au opus rezistenţă până după-amiază. În cursul serii s-a aflat că forţele ruse au preluat controlul asupra insulei.

"Eu, navă de război rusă, vă propun să depuneţi armele şi să vă predaţi pentru a evita vărsarea de sânge... Altfel, veţi fi loviţi. Aţi înţeles?" - a transmis echipajul navei ruse. În apropierea Insulei Şerpilor se aflau în acel moment crucişătorul "Moskva" şi vedeta de patrulare "Vasili Bâkov" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră.

"Navă de război rusă, du-te-n..../la naiba/!". O înregistrare audio a acestui dialog a fost distribuită rapid online, iar răspunsul grănicerilor ucraineni a devenit viral.

Potrivit unei imagini din satelit obținute de jurnaliștii de la CNN, se văd distrugerile provocate de trupele rusești. Aceste atacuri au distrus infrastructura insulei, inclusiv mai multe faruri, turnuri și antene.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.