Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNSAS provoacă un 'cutremur' politic: Colaborare cu Securitatea la vârful USR (surse)

usr uniunea salvati romania

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii urmează să trimită instanţei documentele privind colaborarea cu fosta Securitate Comunistă a consilierului general Roxana Wring, preşedinte al USR Bucureşti până la demisia de pe 17 septembrie, au precizat surse din cadrul instituţiei pentru STIRIPESURSE.RO.

  • UPDATE: Vezi AICI reacţia Roxanei Wring şi AICI reacţia USR!

Roxana Wring a condus filiala USR Bucureşti timp de doi ani, până la demisia subită de pe 17 septembrie. Demisia acesteia a fost pusă pe seama discuţiilor despre posibila candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, din partea USR, în condiţiile în care şi Wring dorea să candideze. "Doresc să dedic mai mult timp proiectelor pentru București, cum este, de exemplu, Legea Capitalei", declara Wring la momentul demisiei.

Problemele acesteia cu CNSAS au început acum câteva luni, când s-au cerut informaţii despre acesta printr-o solicitare pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. Suspiciunile în ceea ce o privesc pe Wring au pronit de la faptul că CV-ul său începe cu anul 1988, când avea deja 33 de ani şi a plecat în Marea Britanie. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, în urma verificărilor făcute de CNSAS a ieşit la iveală că până în 198 a lucrat ca ghid la Oficiul Naţional de Turism Carpaţi, agenţia de turism a statului, poziţie din care a colaborat cu Securitatea.

Potrivit surselor din cadrul CNSAS, Roxana Wring a colaborat cu Securitatea sub formă de poliţie politică. În urma activităţii acesteia în relaţia cu Securitatea ar fi avut de suferit mai mulţi cetăţeni români şi străini, inclusiv persoane din familia actualului consilier general USR.

Decizia Colegiului CNSAS va fi comunicată instanţei, Roxana Wring având posibilitatea să o conteste. Decizia este însă executorie şi va fi comunicată de îndată Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Wring ar urma să fie obligată să returneze toate indemnizaţile primite în calitate de consilier general, iar voturile date de aceasta în CGMB vor fi anulate. Anulate ar putea fi şi acţiunile în instanţă semnate de Wring împotriva unor hotărâri ale CGMB. Mai mult, aceasta ar putea suferi consecinţe penale ca urmare a declaraţiei false de necolaborare cu Securitatea.

"Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană", se arată într-un comunicat de marți al Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în care nu au fost oferite nume.

Până la ura publicării acestui artico,l Roxana Wring nu a răspuns apelurilor ale STIRIPESURSE.RO, pentru a răspunde acuzaţiilor CNSAS. În schimb, a transmis printr-un SMS că se află în afara ţării şi nu poate vorbi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.