Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNSU a introdus noi state pe lista roșie, din cauza tulpinii Omicron

Ultima Ora breaking news

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că România a stabilit o interdicţie de intrare în ţară şi pentru cetăţenii din Malawi din cauza noii tulpini a coronavirusului, numită Omicron.

CONSULTAȚI AICI HOTĂRÂREA CNSU

Hotărârea adoptată duminică de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) privind actualizarea listei statelor de risc epidemiologic şi pentru stabilirea unor măsuri necesare în actualul context poate fi accesată AICI.

Raed Arafat a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că această interdicţie este una temporară.

„Hotărârea de Guvern care a fost emisă astăzi a fost necesară pentru a stabili interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor ţărilor următoare: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe şi Malawi. E o interdicţie temporară şi care este în această periadă în concordanţă cu ce s-a stabilit la nivel european, urmând să urmărim evoluţia noii variante sau tulpini care există şi să vedem care vor fi deciziile în următoarele două, trei săptămâni. Cetăţenii românii, cetăţenii europeni, care vin din această zonă pot să vină înapoi, dar cum s-a anunţat ieri, vor intra în carantină de 14 zile sau dacă testul la a opta zi este negativ, de 10 zile atunci. Plus obligativitatea unei testări la sosirea în ţară”, a explicat şeful DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.