Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmarul lunii! Cine trebuie să depună Formularul 600, până pe 31 ianuarie. Venituri luate în calcul

mfin.ro
declaratii fiscale

Ordonanța cu Declarația 600 i-a bulversat pe cei care trăiesc din profesii liberale. Pentru că nu au un venit stabil, ei vor fi obligați de stat să cotizeze la contribuțiile sociale în avans, în cazul în care depășesc un plafon stabilit de Ministerul Finanțelor. Astfel, dacă o personă a obținut venituri peste salariul minim lunar de 1.900 de lei, va plăti trimestrial contribuții sociale la sănătate și pensii, informează Realitatea Tv.

Un senator PNL sparge rândurile! Elogii la adresa PSD pentru propunerea unei femei pentru funcția de premier

Cine a obținut anul trecut venituri de peste 22.800 de lei din activități independente trebuie să depună la Fisc Declarația 600. (CARTON) Datorează statului contribuțiile de sănătate, adică 10 la sută din salariul minim pe economie și contribuțiile pentru pensii de 25%. În total, aproape două mii de lei de plată pe fiecare trimestru.

Formularele pot fi depuse și online. Este nevoie însă de o semnătură electronică ce poate fi obținută de la unul dintre cei cinci furnizori acreditați. Costă 140 de lei, iar firmele care le emit aparțin unor senatori, unor oameni de afaceri și chiar Serviciului Român de Informații, potrivit anchetelor apărute în presă. 

Cei care nu vor depune până la finalul acestei luni formularul vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și o mie de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.