Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator PNL sparge rândurile! Elogii la adresa PSD pentru propunerea unei femei pentru funcția de premier

PNL

Senatorul PNL Iulia Scântei, membru în Comisia Juridică, salută nominalizarea unei femei pentru funcția de premier al României, spunând că este „o premieră pentru politica românească”. Mai mult, senatorul PSD susține, într-o postare pe Facebook, că „PSD este partidul românesc care a promovat în politică cel mai mare număr de femei”. Iulia Scântei nu a comentat profilul politic sau profesional al Vioricăi Dăncilă, precizând că nu are cum „evalua un anonim”, însă va urmări cu atenție prestația acesteia.

„Premieră în politica românească: avem prima femeie desemnată ca Prim-ministru al României.

Nu putem să nu punctăm beneficiile unei astfel de nominalizări în raport de eforturile ultimilor ani de a promova în politica românească cât mai multe femei, inclusiv prin numirea lor în cele mai înalte funcții politice. PSD este partidul românesc care a promovat în politică cel mai mare număr de femei care ocupă în prezent funcții alese de parlamentar, primar sau consilier local sau județean sau funcții numite, ca președinți de companii de stat, instituții publice centrale, dar și miniștri, secretari de stat, și iată, de azi, și prim-ministru desemnat. Numărați femeile din partidele de opoziție și o să înțelegeți.

Ironii maxime la adresa lui Klaus Iohannis, după desemnarea Vioricăi Dăncilă premier: 'Ești un mare geniu al politicii'

Nu voi comenta profilul politic sau profesional al doamnei Viorica Dăncilă, capacitățile sale intelectuale sau lingvistice, experiența sa politică națională sau realizările sale ca europarlamentar care o recomandau sau nu pentru funcția de prim-ministru. Motivul e simplu: nu am cum evalua un anonim. Voi urmări însă cu atenție prestația domniei sale în perioada următoare, ca titulară a acestei premiere politice. 
Cunoscând din Moldova vorba că “Bărbatul este capul, iar femeia-i gâtul”, nu văd cum liderul Dragnea (“capul”) se va lăsa condus de noul “gât” feminin, chiar dacă va avea și bune intenții feminine. Cred mai degrabă că, în sfârșit, “capul lui Dragnea” va cădea până să se joace hora Marii Uniri.

Pentru cine încă nu înțelege decizia Președintelui, le reamintesc că de la începutul mandatului său, acest Președinte a fost și este unul constituțional, care acționează exclusiv în cadrul delimitat al Constituției și al jurisprudenței CCR. Oricât de frustrant ar fi pentru unii colegi liberali sau usr-isti, Președintele Klaus Iohannis nu va adopta nicio decizie în afara limitelor Constituției doar ca aceste două partide să ajungă să câștige alegeri și să guverneze.

Soluțiile pentru a da României un guvern de dreapta cu miniștri liberali nu vor fi găsite la Cotroceni, ci în dinamica propriului partid, în capacitatea partidului de a găsi oameni și soluții cu care să-și recâștige electoratul.

Ana Bogdan SPULBERĂ tot la Australian Open: Românca a făcut o nouă victimă celebră, după un meci INTENS

Pentru cine știe și joacă șah, cred că PNL continuă să se mențină după eșecul din alegeri, într-o poziție de inferioritate atât față de coaliția de guvernare din Parlament, cât și în raport de instituția Președintelui. Ori acel jucător care este în inferioritate are două opțiuni: mutarea de aur care să-l ridice peste adversar sau o mutare permanentă de pat șahistic, care nu-l ajută să câștige ci doar să remizeze.

Remiza în politică nu va aduce PNL la guvernare și nici nu va satisface propriul electorat care are suficientă inteligență să se orienteze spre alte formațiuni politice. Nici Președintele Iohannis, și nici PSD-ul nu țin în șah PNL-ul, iar cu siguranță cei care sunt simpatizanți ai liberalilor de ieri sau de azi, votanți tradiționali, nu doresc să își vadă partidul terminându-și istoria printr-un “pat” ca în șah.

PNL a primit un “șah” din partea românilor, la alegerile din decembrie 2016, dar nu cred că trebuie să rămână în aceeași poziție de inferioritate ca până acum. PNL nu este în situația de a nu mai avea mutări legale pe tabla de șah a politicii. Doar că principalul partid de opoziție nu-și mai poate permite să mai aștepte: nici gafele politice, nici deciziile judecătorilor în dosarele penale ale liderilor proprii și ale celor ai PSD, ALDE, nici mazilirea guvernelor de către PSD din șase în șase luni. Totodată, PNL nu se poate aștepta nici la decizii din partea Președintelui care, cu încălcarea normelor constituționale, să schimbe majorități parlamentare votate de cetățenii români sau să arunce țara în haosul unor alegeri anticipate pe care, cu părere de rău, PNL nu le-ar câștiga azi. Doar unii liberali rămași fără mandate la precedentele alegeri ar recupera probabil în ordinea listelor noi, în rest ar fi cum spunea Caragiale “la vremuri noi, tot noi”.

Sper să jucăm serios șah anul acesta în politică și să scoatem de pe tablă Regina adversarilor noștri politici. O avem pe a noastră!”, scrie Iulia Scântei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.