Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coadă de tiruri la frontiera Giurgiu de aproximativ 7 kilometri pe DN 5

www.ct100.ro
politia de frontiera

Coada de tiruri la frontiera româno-bulgară prin PTF Giurgiu-Ruse se întinde marţi după-amiază pe aproximativ 7 kilometri, după ce dimineaţă traficul a fost oprit pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pentru efectuarea unor măsurători geodezice de către specialiştii bulgari.

"Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că astăzi, angajaţi din cadrul unei firme specializate în topografie din Bulgaria vor efectua măsurători geodezice la podul Giurgiu - Ruse. Pentru această activitate, circulaţia pe pod, pe ambele sensuri, a fost oprită câte 20 de minute în perioadele: 09,30 - 09,50 şi 11,00 - 11,20. În acest interval de timp, autovehiculele au fost oprite în zonele adiacente Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, până la momentul reluării traficului. În această situaţie autorităţile de frontieră giurgiuvene au luat toate măsurile pentru evitarea blocajelor în punctul de frontieră în sensul că personalul a fost suplimentat şi imediat ce traficul a fost reluat circulaţia la ieşirea din ţară s-a efectuat pe trei artere de mers", a declarat, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Potrivit acesteia, autorităţile de frontieră giurgiuvene au luat toate măsurile pentru a nu exista blocaje la frontieră, iar coada de autovehicule se datorează şi faptului că programul transportatorilor este mai aglomerat la mijlocul săptămânii şi vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria se achiziţionează numai din punctul de frontieră, iar şoferii trebuie să stea la coadă şi pentru achiziţionarea acestora.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri giurgiuveni acţionează pentru fluidizarea traficului. "IPJ Giurgiu are echipaje de poliţie rutieră pe DN 5 care asigură fluenţa în zona intersecţiilor. Pentru a evita ambuteiajele tirurile sunt direcţionate către parcările adiacente drumului naţional şi nu este permisă staţionarea acestora în zona localităţilor", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră Române, timpul de aşteptare al unui autovehicul ajuns în punctul de frontieră Giurgiu-Ruse pentru trecerea în partea bulgară este de aproximativ 10 minute, dar tirurile care se aşează la coadă la o distanţă de aproximativ 7 kilometri de frontieră pot aştepta şi peste 60 de minute până ajung în vamă. Autorităţile de frontieră giurgiuvene spun că pentru următoarele zile nu mai sunt anunţate lucrări de măsurători geodezice la pod şi traficul se va desfăşura normal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.