Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția guvernamentală din Norvegia se întărește prin alianțe

norvegia2

Guvernul de dreapta din Norvegia a încheiat joi un acord cu micul Partid Creştin-Democrat care se va alătura coaliţiei şi îi va asigura majoritatea absolută în parlament, cu preţul în special al unui compromis în privinţa avortului, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

La putere din 2013, guvernul se va putea sprijini pe o majoritate de 88 de locuri din totalul de 169 ale parlamentului cu sprijinul celor opt deputaţi creştin-democraţi.

"Este o zi istorică. Este pentru prima dată din 1985 când Norvegia va dispune de un guvern majoritar" care nu este de stânga, a declarat premierul conservator Erna Solberg în cursul unei conferinţe de presă.

După ce iniţial a fost alcătuit din conservatori şi dreapta populistă (Partidul Progresului), guvernul s-a lărgit deja în ianuarie 2018 cu includerea micului partid liberal.

Pentru a-i atrage pe creştin-democraţi în rândurile lor, partidele la putere au acceptat printre altele să amendeze legea asupra avortului pentru a interzice reducerea numărului fetuşi în cazul sarcinii multiple, Norvegia fiind printre puţinele ţări din lume autorizând această intervenţie.

Acordul încheiat între cele patru partide a fost aprobat de forurile lor de conducere şi va fi urmat de o remaniere ministerială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.