Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia a lansat 250 de lovituri aeriene în decurs de o săptămână în interiorul şi în jurul oraşului Raqqa

twitter.com
Raqqa

Avioanele coaliţiei conduse de SUA au lansat în ultima săptămână 250 de lovituri împotriva unor ţinte jihadiste în interiorul şi în jurul oraşului sirian Raqqa, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei americane, relatează AFP. Militanţi sirieni şi un ONG au afirmat că intensificarea raidurilor s-a soldat în ultimele zile cu moartea a zeci de civili în acest oraş din nordul Siriei, conform Agerpres.

Luni, 42 de civili, între care 19 copii şi 12 femei, au murit în raiduri lansate împotriva mai multor cartiere controlate de gruparea Statul Islamic (SI), potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Duminică, alţi 27 de civili au fost ucişi. În opt zile au fost ucişi aproape 170 de civili în astfel de atacuri. Întrebat în legătură cu aceste victime civile, purtătorul de cuvânt al coaliţiei antijihadiste, colonelul Ryan Dillon, a declarat că aceste acuzaţii vor fi anchetate de către coaliţia internaţională.

De la sfârşitul, în luna iulie, a ofensivei împotriva oraşului Mosul, în Irakul vecin, de unde au fost îndepărtaţi jihadiştii SI, coaliţia are la dispoziţie mai multe avioane pentru a lovi Raqqa, a afirmat purtătorul de cuvânt. 'Am intensificat recent raidurile, mai ales după încheierea luptei la Mosul', a declarat el. Coaliţia internaţională susţine că adoptă măsuri pentru evitarea victimelor în rândul civililor. La începutul lunii august, coaliţia a recunoscut că este responsabilă de moartea a 624 de civili în atacuri începând din 2014. Unele organizaţii consideră că cifrele reale sunt mult mai mari. 'Evitarea victimelor civile este prioritatea noastră în cursul raidurilor efectuate împotriva unor ţinte militare legitime cu arme de precizie, contrar tacticilor haotice ale SI, care ucide un număr mare de civili', se arată într-un răspuns oferit marţi de coaliţia antijihadistă la o întrebare adresată de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.