Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia de la Chişinău discută reforma guvernului şi demiterea lui Dodon

Reforma guvernului şi iniţiativa Partidului Liberal privind posibila demitere a preşedintelui Igor Dodon au fost abordate joi seara în prima şedinţă din acest an a Consiliului coaliţiei de guvernământ din Republica Moldova, formată din Partidul Democrat, Partidul Liberal, plus foşti parlamentari liberali-democraţi şi comunişti (57 de parlamentari), relatează portalul Deschide.md., potrivit agerpres.

În cadrul dezbaterilor, au fost prezentate mai multe propuneri privind reformarea executivului, iar în viitorul apropiat guvernul va înainta un proiect de lege în acest sens parlamentului, a indicat deputatul Platformei Social Democrate, Artur Reşetnicov.

Citeşte şi: Avion PRĂBUȘIT în Australia: Două persoane au murit sub privirile a mii de oameni - VIDEO

"Cred că în primăvară procesul de reformare a guvernului va fi finalizat', a spus parlamentarul.

Un alt subiect discutat a fost iniţiativa PL privind demiterea preşedintelui Igor Dodon. Democraţii au spus că, în principiu, ei nu sunt împotriva acestei iniţiative.

Alte surse din legislativ au declarat pentru Deschide.md că până pe data de 10 februarie ar trebui să fie clară structura noii majorităţi parlamentare, în condiţiile în care se aşteaptă anumite modificări de componenţă la începutul acestei sesiuni parlamentare. Acest subiect nu s-a discutat, însă, la şedinţa de joi seară.

Anterior, secretarul general adjunct al guvernului, Valentin Guznac, a declarat la începutul lunii decembrie că în toate ministerele vor avea loc reduceri când va începe reforma administrativă. Reducerile vor viza aproximativ 30% din personal.

Actuala coaliţie majoritară din parlamentul de la Chişinău s-a coagulat acum peste un an în jurul Partidului Democrat, controlat de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, în prezent liderul PD, şi include Partidul Liberal, plus foşti parlamentari liberal-democraţi şi comunişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.