DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Coaliţia Românilor din SUA, solicitare către CSM: Şefa ÎCCJ să clarifice vizitele la vilele SRI

adevarul.ro
cristina tarcea

Romanian Community Coalition a adresat pe data de 13 iunie 2018 Plenului şi Secției pentru judecători a CSM o solicitare prin care a cerut ca, la proxima ședința a Plenului, "să îi solicitați doamnei judecător Cristina Tarcea, în prezent președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, să clarifice public împrejurările și scopul pentru care a frecventat în repetate rânduri vilele de protocol ale Serviciului Român de Informații (SRI)".

"Prezența doamnei președinte Tarcea la respectivele vile ale SRI este de notorietate în rândul magistraților din România, iar prezența dânsei la acele vile ne-a fost confirmată de multiple surse convergente. Dată fiind poziția pe care doamna judecător Tarcea o ocupă în stat și în cadrul puterii judecătorești, este imperativ că această să clarifice împrejurările și scopul pentru care frecvența vilele de protocol ale SRI", s-a arătat în sesizare.

Vezi şi: Cercetătorii canadieni dezvăluie ‘secretul longevităţii’. Formula care prelungeşte viaţa

Sesizarea trimisă CSM-ului:

13 iunie 2018

Catre
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii
Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii
(via email: secretar_general@csm1909.ro)


Doamnei judecator Simona Marcu
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii

Stimata doamna presedinte,

Subscrisa Romanian Community Coalition, cu sediul la 290 Duranzo Aisle, Irvine, California, 92606, SUA,

Va solicitam prin prezenta ca, la proxima sedinta a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, sa ii solicitati doamnei judecator Cristina Tarcea, in prezent presedinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa clarifice public imprejurarile si scopul pentru care a frecventat in repetate randuri vilele de protocol ale Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Mentionam ca prezenta doamnei presedinte Tarcea la respectivele vile ale SRI este de notorietate in randul magistratilor din Romania, iar prezenta dansei la acele vile ne-a fost confirmata de multiple surse convergente.

Data fiind pozitia pe care doamna judecator Tarcea o ocupa in stat si in cadrul puterii judecatoresti, este imperativ ca aceasta sa clarifice imprejurarile si scopul pentru care frecventa vilele de protocol ale SRI.

Conform art. 5 alin. (1) din Legea 303/2004 a statutului judecatorilor si procurorilor “functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent si asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private”. Mai mult, art. 7 din aceeasi lege prevede ca “judecatorii, procurorii (…) nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii”.

De asemenea, art. 90 alin. (1) tot din Legea 303/2004 prevede ca “judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si in societate”.

In mod evident, prezenta doamnei judecator Tarcea la vilele SRI este de natura sa creeze o puternica aparenta a existentei unor legaturi ce contravin legii intre reprezentanta puterii judecatoresti si Serviciul Roman de Informatii, motiv pentru care domnia sa are datoria de a lamuri public toate aspectele privind prezenta dansei la vilele de protocol ale SRI.

Asemenea precizari din partea domniei sale sunt necesare nu doar pentru a clarifica aceste informatii, extrem de grave, care circula in randul magistratilor, dar si pentru evita o noua lovitura data increderii in justitie, puternic discreditata de incheierea de protocoale secrete cu serviciile de informatii.

Mentionam, in acest sens, ca nici pana azi protocolul dintre ICCJ si SRI nu a fost declasificat, ceea ce nu face decat sa alimenteze speculatiile despre legaturile nefiresti dintre reprezentantii puterii judecatoresti si SRI.

Cu stima,

Cristian Terhes
Presedinte

CC: Membrii sectiei pentru judecatori a CSM

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.