Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția S-A RUPT, lupta din PNL continuă: Oamenii lui Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban de conspirație cu USR-PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Cu Florin Cîțu care a aruncat în aer Coaliția, oamenii premierului dau vina acum pe Ludovic Orban că face jocurile USR-PLUS. Mai exact, ei sunt nemulțumiți că Orban, ca președinte al Camerei Deputaților, a convocat vineri seară ședința conducerii Parlamentului pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură.

„Convocarea a fost una abuziva din partea d-lui Orban, care fără acordul vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, ce o înlocuiește prin decizie, până luni, pe Anca Dragu, a dispus în scris convocarea BPR. Nu a fost cvorum la ședința convocată noaptea ca hoții și sperăm să nu fie în continuare dacă dl Orban vrea sa își dea jos propriul guvern, asemeni lui Liviu Dragnea, cot la cot cu USR și AUR. Este incredibil cât de mult rău poate face încă acest om PNL! Mulțumesc colegilor din BPR pentru reușita blocării azi a tentativei de puci a domnului Orban”, a scris deputatul PNL, Florin Roman pe grupul intern de comunicare al PNL. Florin Roman este unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu.

Cu toate acestea, regulamentul ședințelor comune ale Parlamentului prevede că moțiunea de cenzură se prezintă birourilor permanente în ziua în care a fost depusă.

„Moțiunea de cenzură inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor se prezintă birourilor permanente și se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii”, se arată la articolul 94.

Moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost depusă vineri seară în jurul orei 20.00. Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate vineri, la ora 23.00, în ședință online. Ședința a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11:00, nefiind întrunit cvorumul. Nu s-au prezentat o parte dintre membrii PNL, dar și de la UDMR și PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.