Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coasta de sud-est, pregătită de venirea uraganului Dorian

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Uraganul Dorian se îndreaptă lent spre Statele Unite, a căror coastă de sud-est se pregăteşte de evacuări obligatorii şi de emiterea stării de alertă pentru a face faţă impactului rafalelor de vânt şi inundaţiilor provocate de un uragan de categoria 2, relatează miercuri EFE, potrivit Agerpres.

După ce a lovit ca uragan de categoria 5, maximă pe scara Saffir-Simpson, insulele Bahamas, unde deocamdată cifra morţilor a ajuns la 5, Dorian se îndepărtează de arhipelag în direcţia nord-vest cu o viteză de 7 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Ultimele prognoze ale NHC au adus uşurare în Florida, unde miercuri au fost reluate cursurile şcolare şi universitare precum şi operaţiunile aeroporturilor, deşi alerta se menţine pentru acest stat şi cele învecinate.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a reiterat marţi că "nu trebuie subestimat" impactul uraganului Dorian, care ar putea provoca "inundaţii, pagube infrastructurii, valuri ciclonice şi eroziuni grave plajelor".

În traiectoria sa, paralelă cu coasta de sud-est a SUA, Dorian este aşteptat să lovească ţărmul Floridei şi o mare porţiune din ţărmului statului Carolina de Sud. Meteorologii au emis o alertă "iminentă", ceea ce înseamnă că efectele uraganului se vor simţi pe parcursul a 36 de ore.

Deşi a fost eliminată posibilitatea ca Dorian să lovească direct Florida, furtuna va afecta mai multe destinaţii turistice din regiune. Parcurile tematice Walt Disney World au fost închise marţi înainte de vânturile şi ploile puternice.

Dorian, însoţit de asemenea de furtuna tropicală Fernando care s-a format marţi în largul Golfului Mexicului, a determinat suspendarea operaţiunilor Aeroportului Internaţional din Orlando, prin care tranzitează anual peste 49 de milioane de pasageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.