Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat un profit anual peste aşteptările pieţei, graţie unei cereri

coca-cola-2

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat marţi un profit anual peste aşteptările pieţei, graţie unei cereri mai mari pentru băuturile cu un conţinut redus de zahăr şi băuturile energizante, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Compania care operează în 29 de ţări, inclusiv în România, a precizat că profitul operaţional pentru exerciţiul care s-a încheiat la 31 decembrie 2021 a crescut cu aproape 24% până la 831 milioane de euro în timp ce profitul net a crescut cu 32% până la 547,2 milioane de euro. Veniturile din vânzări au crescut cu 17% în ritm anual până la 7,17 miliarde de euro.

"Afacerile noastre au înregistrat o revenire foarte puternică în 2021, toţi indicatorii importanţi depăşind nivelul de dinaintea pandemiei. Am încheiat anul cu o creştere puternică a veniturilor, cea mai mare marjă operaţională şi flux de numerar înregistrate vreodată şi continuăm să ne creştem cota de piaţă", a declarat directorul general Zoran Bogdanovic.

În România, volumele de vânzări ale Coca Cola HBC au crescut cu 9,2% iar băuturile energizante au fost cea mai dinamică categorie. Vânzările de băuturi neacidulate au înregistrat o revenire iar băuturile acidulate au înregistrat o creştere de o cifră, graţie unor performanţe deosebit de bune din partea mărcilor din segmentul adult sparkling (Kinley şi Schweppes).

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negrii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.