Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coca-Cola HBC preia o participaţie de 30% la producătorul italian de cafea premium Casa Del Caffe Vergnano

coca cola

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat luni achiziţionarea unei participaţii de 30% la producător italian de cafea premium Casa Del Caffe Vergnano, acord care va permite Coca-Cola HBC să devină distribuitorul exclusiv al mărcii Caffe Vergnano în afara Italiei, transmite Reuters.

Cu sediul în Santena, Italia, Caffe Vergnano este o companie de familie care a fost înfiinţată în 1882 şi care anul trecut a vândut aproximativ 7.000 de tone de cafea în peste 90 de ţări din întreaga lume, potrivit agerpres.ro.

Termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi însă acordul ar urma să fie finalizat în a doua jumătate a acestui an.

Într-un comunicat de presă, Coca-Cola HBC a precizat că această tranzacţie reprezintă un punct de cotitură în viziunea companiei, adăugând că afacerile Caffe Vergnano sunt complementare cu cele ale subsidiarei sale Costa Coffee.

"Suntem recunoscători pentru încrederea acordată de familia Vergnano şi suntem încântaţi de oportunităţile care se deschid pentru acest brand minunat", a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic.

Coca-Cola HBC îmbuteliază şi vinde băuturi marca Coca-Cola Co în 28 de ţări, majoritatea din Europa şi Asia. Gigantul american Coca-Cola Co deţine o participaţie de 23,2% în Coca-Cola HBC.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negrii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.