Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cocteil Molotov aruncat lângă vila în care Aung San Suu Kyi a stat în arest la domiciliu

alerta

Un cocteil Molotov a fost aruncat joi în incinta vilei lui Aung San Suu Kyi, la Yangon, în care a stat în anii de arest la domiciliu, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, relatează AFP. ”A fost vorba despre un cocteil Molotov”, a declarat pentru AFP Zaw Htay, un purtător de cuvânt al Guvernului, precizând că Suu Kyi nu era acasă la momentul respectiv. Nicio persoană nu a fost rănită, iar dispozitivul incendiar a provocat doar pagube materiale minore, a precizat el.

Laureata Nobelului pentru Pace se afla joi în capitală, Naypyidaw, unde locuieşte cea mai mare parte a timpului. Ea urma să susţină un discurs prin care să marcheze cei doi ani de când se află la putere partidul său, Liga Naţională a Democraţiei (NLD). După ce a fost ţinută în disidenţă timp de aproape 30 de ani, dintre care 15 în arest la domiciliu, Aung San Suu Kyi a preluat în aprilie 2016 controlul Guvernului, în urma unui triumf electoral.

Ea rămâne un simbol în ţara sa după doi ani de conducere, însă este foarte criticată în prezent, pe scena internaţională, din cauza modului în care a gestionat criza rohingya.

Aproape 690.000 de musulmani rohingya care trăiau în vestul ţării s-au refugiat în Bangladeshul vecin de la sfârşitul lui august, fugind din calea unei operaţiuni a armatei, catalogată drept o campanie de ”epurare etnică” de către ONU. Ea este arătată cu degetul din cauza lipsei de compasiune pe care o afişează faţă de refugiaţi şi din cauza tăcerii sale asupra rolului armatei, cu care este nevoită să coopereze pe plan politic.

Săptămâna trecută, diplomatul american Bill Richardson, un fost apropiat al lui Aung San Suu Kyi, a demisionat zgomotos dintr-o comisie consultativă cu privire la situaţia din vestul ţării, declarându-se alarmat de ”absenţa de leadership” a conducătoarei birmane. Aung San Suu Kyi dă dovadă de ”aroganţa puterii”, a declarat Richardson pentru The New York Times (NYT). Ea este, în opinia sa, izolată într-o ”bulă” şi înconjurată de ”linguşitori care nu-i prezintă realitatea situaţiei”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.