Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod galben de ceaţă, vineri seară, în 11 judeţe din Transilvania şi Moldova: Pe A1 Sibiu-Apoldu de Jos, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri

Radio Iasi
Ceață

Meteorologii au emis atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile vineri seară, în 11 judeţe din Transilvania şi Moldova. Centrul Infotrafic anunţă că pe autostrada A1 Sibiu-Apoldu de Jos circulaţia este îngreunată din cauză că vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri, anunță news.ro.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, vineri seară, pe autostrada A1 Sibiu - Apoldu de Jos, între km 238-292, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

"Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă; în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari", recomandă poliţiştii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de tip nowcasting Cod galben de ceaţă valabile vineri, până la ora 23.00, în zonele joase ale judeţelor Bistriţa-Năsăud, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Bacău, Suceava, Botoşani, Neamţ, Vrancea şi Iaşi.

În aceste zone, va fi local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, iar în judeţele din Transilvania aceasta va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.