Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod galben de inundaţii pentru râuri din patru judeţe

IGSU
inundatii mures

Hidrologii au emis joi o atenţionare cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Gorj, Dolj, Olt şi Vâlcea (news.ro).

Atenţionarea cod galben de inundaţii este în vigoare joi, până la ora 18.00.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a ploilor torenţiale din ultimele ore şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Gilort, judeţul Gorj, Olteţ şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior, din judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al Olteţului, spun hidrologii.

Până vineri, la ora 10.00, este în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de munte, precum şi în sudul, estul şi local în centrul ţării cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-.40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.