Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod ROȘU: Autocar implicat într-un accident grav pe DN1. Cel puțin cinci morți

accident

Vineri dimineața, după ora 6, pe DN1 - Centura de Vest a municipiului Ploieşti, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autocar şi o autobasculantă. Din primele informații, autocarul era plin de navetiști.

Potrivit reprezentanților ISU, la locul accidentului s-au trimis 12 echipaje, dintre care șapte ambulanțe și patru echipaje de descarcerare. S-a instituit cod roșu pentru această situație.

Peste 30 de persoane sunt rănite, iar patru persoane au decedat. ISU intervine pentru descarcerarea a șapte persoane care nu au putut fi scoase din autocar.

UPDATE 1: După ora 7, s-a înregistrat al cincilea deces printre pasagerii autocarului. Traficul rutier a fost deviat.

UPDATE 2: Până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat pentru Agerpres că şapte persoane au fost încarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare. La faţa locului se intervine cu 22 de ambulanţe ale SAJ şi SMURD.

UPDATE 3: Din primele cercetări, şoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la faţa locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Marian Popescu. 

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Măneşti-Ploieşti, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la faţa locului nefiind depistate urme de frânare. 

Autorităţile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că şoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.