Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roșu de incendii în Columbia: Autoritățile au decretat stare de alertă în sute de localități din cauza fenomenului El Nino

twitter
incendii padure

În 398 de municipii din Columbia a fost decretat cod roşu de incendii având drept cauză fenomenul El Nino şi care afectează zone de vegetaţie reprezentând 35,4 % din teritoriul naţional, relatează joi EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Important! Toți clienții RCS&RDS sunt vizați! Ce modificări vor apărea de azi, 10 ianuarie

Potrivit unui raport al Institutului de Hidrologie, Meteorologie şi Studii ale Mediului (Ideam), cea mai mare parte a incendiilor se situează în regiunile Llanos Orientales (este) şi în Caribe (nord).

Eduardo González, directorul Unităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor (UNGRD), a declarat că din 15 decembrie anul trecut s-au înregistrat 195 de incendii de pădure în 122 de municipii ale ţării.

La rândul său, Ricardo Lozano Picón, ministrul mediului, a avertizat cu privire la scăderea nivelului râurilor şi al bazinelor hidrologice în regiunea riverană Pacificului (vestul ţării).

În aceeaşi situaţie se află şi râul Magdalena, cel mai important din Columbia, a cărui scădere a nivelului apelor poate afecta navigabilitatea.

Potrivit Ministerului Mediului, fenomenul climatic cunoscut sub numele de El Nino a dus la o creştere a temperaturilor în mai multe municipii ale ţări şi a provocat alunecări de teren.

El Nino se caracterizează printr-o creştere a temperaturii în Oceanul Pacific, iar efectele sale climatice afectează întregul teritoriu columbian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.