Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roșu de inundații în Caraș-Severin și Timiș - IGSU a dispus suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie

ISU Banat
Inundatii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus, joi, suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Caraş-Severin şi Timiş pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi al autorităţilor locale, în contextul avertizărilor hidrologice cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş.

"Cele 19 motopompe de mică şi mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraş-Severin şi 6 în Timiş) sunt mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă. Acestea vor începe deplasarea spre Caraş-Severin şi Timiş în cel mai scurt timp, iar tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităţilor până la revenirea la starea de normalitate. Acest tip de mijloace tehnice este frecvent utilizat pentru evacuarea apei acumulate în urma averselor torenţiale, viiturilor şi inundaţiilor", au transmis reprezentanţii IGSU într-un comunicat.

Totodată, aceştia recomandă populaţiei din zonele vizate de inundaţii să evite deplasările şi să ia măsurile de autoprotecţie în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.