Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roșu de viscol în Olanda - Şcolile primare şi centrele de vaccinare rămân închise din cauza ninsorilor şi a temperaturilor scăzute

www.adevarul.ro
iarnă, frig, viscol, zăpadă

Temperaturile scăzute şi ninsorile au continuat să afecteze luni Olanda, şcolile primare rămânând închise deşi acestea urmau să se redeschidă pentru prima dată în şapte săptămâni, relatează AFP potrivit Agerpres.

Centrele de screening şi vaccinare împotriva COVID-19 au rămas, de asemenea, închise în cel puţin opt oraşe din ţară, afectate duminică de prima furtună de zăpadă din ultimii zece ani.

Căderile masive de zăpadă provocate de furtună, pe care meteorologii olandezi au numit-o "Darcy", s-au oprit luni, însă Olanda se află încă sub diferite alerte meteo.

Şcolile primare, închise la mijlocul lunii decembrie în cadrul celor mai severe restricţii impuse în Olanda de la începutul pandemiei, au primit permisiunea de a se redeschide luni.

Însă zeci de şcoli din Amsterdam, oraşul port Rotterdam, Utrecht şi alte oraşe au rămas închise, în principal din cauza dificultăţilor legate de transport, a informat canalul de televiziune public NOS.

Traficul feroviar, întrerupt duminică, şi-a reluat încet cursul, în timp ce traficul rutier a rămas întrerupt, inclusiv pe o autostradă din centrul ţării parţial închisă din cauza zăpezii şi a îngheţului.

Agenţia olandeză de infrastructură a raportat 450 de accidente de la începutul weekendului.

Se aşteaptă ca temperaturile scăzute să se menţină în această săptămână, prognozele oscilând între -6 grade Celsius ziua şi -11 grade Celsius noaptea.

Furtuna "Darcy", care a provocat, de asemenea, întreruperi duminică în Germania, traversează în prezent Marea Nordului în direcţia Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.