Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ștefănescu s-a DEZLĂNȚUIT după ultimele declarații ale Gabrielei Firea: Este obligatoriu!

codrin stefanescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că în ședința CExN al partidului va fi discutată remanierea și că este „obligatoriu” ca social-democrații să tranșeze situația vicepreședintelui Gabriela Firea.

„La ședința de luni a Comitetului Executiv Național vom discuta și despre remaniere, vom tranșa probabil și chestiuni interne, câte ne-au mai rămas”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, scrie Mediafax.

Întrebat ce așteptări are de la ședință, social-democratul a răspuns că este obligatoriu ca PSD să discute situația primarului Capitalei, vicepreședintele social-democrat Gabriela Firea, care prin declarațiile sale „afectează întregul partid”.

„Așteptările mele de la această ședință sunt foarte mari, și anume că după acest CEx lucrurile vor intra în normalitate și firesc în interiorul PSD. Ca să intre în normalitate și firesc este obligatoriu să discutăm și să tranșăm veșnicul scandal în care ne implică dna Gabriela Firea și declarațiile care afectează întregul partid”, a explicat Ștefănescu.

Secretatul general adjunct al PSD a mai spus că mai mulți membri CEx, printre care și el, îi vor cere explicații lui Firea.

„Și eu și mai mai mulți colegi vom solicita o discuție tranșantă pe acest subiect și vom cere și lămuriri de la dna primar general legate de ultimele poziții ale dânsei în spațiul public, despre tot felul de scrisori deschise și de atacuri la adresa președintelui partidului și a partidului în ansamblu”, a indicat social-democratul.

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament,, potrivit unui anunț al partidului.

Gabriela Firea a declarat, vineri, că își așteaptă „sentința” la Comitetul Executiv PSD și că nu vor fi surprize în privința situației sale, întrucât știe că „se dorește” să fie înlăturată de la conducerea PSD București și Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitați”.

Primarul Capitalei a mai spus marți că se află pe „black-list-ul (lista neagră - n.r.)” lui Liviu Dragnea. Ea a reiterat că liderul PSD ar fi în stare să o elimine și fizic. „Am înţeles de la alţi colegi că, dacă ar fi în stare să mă elimine şi fizic, probabil că ar face-o. Nu am spus că dumnealui a chemat la Hilton asasinii pentru Gabi Firea, eu nici nu prea merg pe la Hilton”, a arătat primarul Capitalei.

În ședința CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum și un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu știe dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

Citește și: Mișcare de ULTIMĂ ORĂ a soției lui Klaus Iohannis - Prima doamnă le-a trimis procurorilor un fax .

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici (PSD), a declarat pe 8 noiembrie, la Parlament, pe tema remanierii guvernamentale, că el nu a primit reproșuri de la premierul Viorica Dăncilă dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele chiar dacă ar lucra „zi și noapte încontinuu”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova (PSD), a spus la sfârșitul lunii octombrie, la Parlament, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală și a indicat că nu are nimic să-și reproșeze.

La rândul său, vicepremierul Viorel Ștefan a afirmat că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul șefiei ASF la care și-a depus candidatura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.