Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ștefănescu a 'explodat' după decizia lui Tudorel Toader: 'Să retragă de urgență acest proiect scandalos'

codrin stefanescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să retragă de urgență proiectul de hotărâre privind suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal a DNA.

„Este absolut neverosimil proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Justiției prin care se solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 160 de posturi. Îi solicit d-lui ministru Tudorel Toader să retragă de urgență acest proiect de hotărâre pentru că este absolut scandalos în condițiile în care DNA este lovită în ultimii doi ani de scandaluri absolut halucinante”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Potrivit acestuia, Toader ar trebui să aștepte instalarea noului procuror-șef DNA.

„Cred că domnul ministru Tudorel Toader ar trebui să aștepte momentul în care această instituție va avea un coordonator. Noul șef al DNA cu siguranță va face o evaluare vizavi de această instituție și trebuie așteptată și această evaluare și numirea noului șef al instituției”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Omul lui Băsescu strânge rândurile! Apel URGENT către liderii opoziției: 'Acum este momentul cel mai potrivit. Mâine va fi prea târziu'

Secretarul general adjunct al PSD a mai precizat, pentru MEDIAFAX, că proiectul inițiat de Ministerul Justiției a creat „valuri de nemulțumire”.

„Sper ca domnului ministru Tudorel Toader să înțeleagă că subiectul este foarte delicat, iar proiectul inițiat de ministerul Justiției a creat valuri de nemulțumire în rândul opiniei publice”, a conchis Ștefănescu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, în ședința din 13 septembrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului trimis de către Ministerul Justiției pentru suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcția Națională Anticorupție (DNA) „cu 90 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară, 20 de posturi de specialiști și 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate”, în total 160 de posturi.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului MJ, Direcția Națională Anticorupție funcționează cu un număr de 260 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară. „Acest număr de posturi este insuficient în vederea realizării atribuțiilor specifice activității de supraveghere tehnică (gestionarea infrastructurii tehnice suplimentare, monitorizarea în timp real a comunicațiilor interceptate, supravegheri operative și înregistrări ambientale în spații publice sau private). Din cele 90 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară pentru care se solicită suplimentarea, jumătate din acestea sunt destinate serviciilor teritoriale ale direcției care se confruntă cu un deficit de personal în această privință”, explică Ministerul Justiției.

DIHONIE între Casa Regală și fostul principe Nicolae: Invitația la nuntă, înapoiată nedeschisă / SURSE

De asemenea, MJ arată că DNA înregistrează o creștere a activității.

„Analiza principalilor indicatori statistici din anul 2017 demonstrează o creștere a activității Direcției Naționale Anticorupție atât în efectuarea urmăririi penale, cât și în activitatea desfășurată în fața instanțelor de judecată. Creșterea volumului de activitate al Direcției Naționale Anticorupție se reflectă în cauzele noi înregistrate în anul 2017, respectiv 3668, numărul total de dosare în curs de soluționare de către procurorii Direcției fiind de 11.234. Schema de personal a Direcției Naționale Anticorupție la finele anului 2017 era ocupată în proporție de 93.39% (735 posturi ocupate din cele 787), unele persoane având raporturile de muncă suspendate ca urmare a unor situații obiective (concedii de creștere a copilului etc)”, potrivit notei de fundamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.