Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ștefănescu recunoaște JOCUL pe care îl face Viorica Dăncilă: 'Nu trebuie convinsă. Așteaptă răspunsul scris'

Instagram
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a declarat, că în cazul în care Klaus Iohannis tot nu va numi miniștrii, atunci partidul va merge pe varianta restructurării. Secretarul general al PSD a adăugat că Viorica Dăncilă nu trebuie convinsă să accepte această cale, premierul precizând că așteaptă motivarea președintelui.

„Așteptăm ca domnul Klaus Werner Iohannis să îi dea un răspuns doamnei prim-ministru legat de doamna Dăncilă cu motivele pentru care nu i-a dorit pe cei trei miniștri. Este obligatoriu prin lege să dea un punct de vedere scris. Să spună «domnule, ținuta doamnei Oana Florea nu e corespunzătoare». Declarația lui oficială de la Cotroceni a fost că cei trei miniștri PSD nu au ținută și atunci Oana Florea, care a condus FACIAS, a întrebat dacă trebuie să își schimbe rochia”, a afirmat Codrin Ștefănescu, vineri seară, la postul B1 TV.

Citește și: Vești proaste pentru românii cu ‘ Prima Casă’! BCR a făcut anunțul

Întrebat ce va face PSD dacă după ce prezint motivarea, Iohannis tot nu îi va numi pe miniștrii propuși de partid, secretarul general al PSD a răspuns: „E foarte posibil să mergem pe restructurare. Asta este foarte clar”.

Chestionat cum o va convinge PSD pe Viorica Dăncilă să accepte această variantă, Ștefănescu a spus: „Nu trebuie convinsă. Doamna Dăncilă a declarat și ea că așteaptă încă răspunsul scris, conform legii, al domnului Klaus Werner Iohannis legat de legalitatea prin care a refuzat cei trei miniștri, așa cum scrie în Constituție”.

Citește și: Kaufland își nimicește concurența! Cum plănuiește să atragă mai mulți clienți

Reacția acestuia vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că așteaptă motivarea președintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniștri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Propunerile de remaniere, refuzate de președinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Citește și: Vodafone a făcut anunțul! Ce a descoperit în echipamentele livrate de către Huawei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.