Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codruț Olaru INTRĂ LA RUPERE pe rechizitoriul trimis la SRI când era șef DIICOT: 'Numai ingerință nu este'

national.ro
Codrut Olaru

Un fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii consideră normal ca procurorii să trimită rechizitoriile la SRI.

Procurorul Codruț Olaru a declarat, pentru MEDIAFAX, în privința rechizitoriului trimis la SRI pe când era șeful DIICOT, că nu se poate vorbi despre o ingerință a Serviciului în justiție, în condițiile în care colaborarea a fost bazată chiar pe baza unor informații de la SRI.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ luată de soția lui Mihai Constantinescu - Soluția DISPERATĂ la care recurge

„Principial, dacă discutăm despre o colaborare pe baza unor informații pornite de la SRI, rechizitoriul pus la dispoziție numai ingerință (în justiție, n.r.) nu este”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Codruț Olaru, membru CSM.

Precizările vin după ce, în raportul Inspecției Judiciare întocmit în urma controlului în parchete privind aplicarea protocolului PÎCCJ-SRI din 2009 se arată că procurorul Codruț Olaru a transmis, în 2011, pe când era șeful DIICOT, un rechizitoriu Serviciului. Informaţia a fost prezentată în premieră, marţi, 21 mai, de STIRIPESURSE.RO.

Rechizitoriul nr. 5/D/P/2006 a ajuns la primul adjunct al directorului SRI (n.r.: Florian Coldea) de la acel moment.

Tot potrivit raportului Inspecției, în cadrul unei structuri de parchet verificate, inspectorii au identificat o adresă de la cabinetul procurorului general de la acea vreme, Laura Codruța Kovesi, prin care se solicita, „în mod imperativ și în interesul celerității comunicării și coordonării, ca înștiințările efectuate potrivit art.6 din protocol să fie adresate UM 0198 București, iar în cauze de interes operativ către primul adjunct al directorului SRI”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.