Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul aerian inițiat de Guvern a fost adoptat tacit de Senat

economica.net
avion zapada

Codul aerian, un proiect de lege iniţiat de Guvern, a fost adoptat tacit, luni, de Senat, prin împlinirea termenului de dezbatere şi aprobare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

Conform expunerii de motive a proiectului, noul Cod aerian va reprezenta un act normativ integrat civil-militar suficient de flexibil pentru a permite aplicarea sau, după caz, implementarea în România a reglementărilor europene, prezente şi viitoare, din domeniul aviaţiei civile.

De asemenea, Codul aerian va reglementa atât activităţile aeronautice civile, cât şi pe cele militare, va stabili instituţiile cu atribuţii în domeniul administraţiei aviaţiei civile şi militare, precum şi competenţele şi atribuţiile altor organisme în domeniul siguranţei şi securităţii aviaţiei.

Noile prevederi creează cadrul legal necesar cooperării civil-militare la nivel instituţional şi stabileşte un limbaj şi o conduită comună în domeniul aeronautic pentru toţi utilizatorii spaţiului aerian naţional, fără a fi afectate atribuţiile specifice ale acestora, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Noul Cod aerian asigură astfel creşterea nivelului de siguranţă a zborului prin aplicarea unor standarde comune în cadrul activităţilor aeronautice militare, standarde care vor fi asigurate la nivelul celor europene şi NATO, precum şi pentru zonele de interes militar şi de servitute aeronautică, mai prevede proiectul.

Senatul este prima Cameră sesizată. Legea are caracter organic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.