Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a făcut donații ETH în valoare de 5 milioane de dolari Ucrainei, la începutul lunii aprilie

vitalik buterin

După cum a spus Aid for Ukraine, o inițiativă comună creată de guvernul ucrainean, FTX, Everstake și Kuna pentru a aduna criptodonări pentru țară, cofondatorul Ethereum ( ETH ) Vitalik Buterin a făcut donații ETH în valoare de 5 milioane de dolari Ucrainei la începutul lunii aprilie. Potrivit entității, în ciuda sumei mari de donație, Buterin nu a făcut un anunț cu privire la tranzacție. În cele din urmă, a fost legat de el prin intermediul numelui de domeniu Ethereum Name Service „vitalik.eth”, care a servit drept origine a transferului, conform cointelegraph.com.

Jumătate din donațiile de 5 milioane de dolari au mers direct către Aid for Ukraine, în timp ce cealaltă jumătate a mers către Unchain Fund, o inițiativă de caritate în criptomonede creată de activiști din comunitatea blockchain pentru a oferi ajutor umanitar ucrainenilor. Alex Bornyakov, ministrul adjunct al Transformării Digitale al Ucrainei, a mulțumit public pentru contribuția lui Buterin într-un tweet, scriind:

"Nu aș putea fi mai recunoscător pentru fiecare donație criptografică către inițiativa noastră de salvare a vieților, Aid for Ukraine. Ajută cu adevărat la întărirea țării noastre și la protejarea valorilor democratice. Mulțumiri speciale lui Vitalik Buterin pentru că a fost alături de Ucraina."

 

Pe baza datelor culese de Cointelegraph, cantitatea de criptodonații urmărite trimise guvernului, armatei și organizațiilor caritabile ucrainene a depășit 133 de milioane de dolari. Unchain Fund a strâns doar peste 10 milioane USD, majoritatea contribuțiilor sale provenind din jetoane NEARși ETH. Dar, în general, se pare că ritmul donațiilor a încetinit.

Numai între 28 februarie și 9 martie, totalul donațiilor de criptomonede urmărite către Ucraina a crescut vertiginos de la 37 de milioane de dolari la 108 milioane de dolari. Unii au subliniat o scădere a entuziasmului pentru astfel de inițiative, mai ales după ce guvernul ucrainean a făcut o întoarcere la un airdrop anticipat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.