Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, propune o nouă structură 'multidimensională' a taxelor Ethereum

vitalik buterin

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, și-a pus din nou limita de gândire în încercarea de a îmbunătăți structura actuală a taxelor pentru rețea, conform cointelegraph.com

Propunerea intitulată „Multidimensional EIP-1559” a fost prezentată într-o postare pe blog pe 5 ianuarie, în care Buterin a remarcat că diferite resurse din Ethereum Virtual Machine (EVM) au cerințe diferite în ceea ce privește utilizarea gazului.

El a adăugat că există limite diferite pentru capacitatea de „explozie” pe termen scurt, spre deosebire de capacitatea „susținută” în cadrul EVM, citând exemple de stocare a datelor în bloc, stocare a datelor de martori și modificări de dimensiune a stării blocului.

„Schema pe care o avem astăzi, în care toate resursele sunt combinate într-o singură resursă multidimensională („gaz”), face o treabă proastă în gestionarea acestor diferențe.”

Problema este că canalizarea tuturor resurselor diferite într-una singură duce la „costuri foarte suboptime ale gazului” atunci când aceste limite sunt nealiniate, a adăugat el.

Buterin și-a subliniat modificările propuse destul de complicate cu multă matematică tehnică, dar pe scurt, propunerea a oferit două soluții potențiale folosind prețuri „multidimensionale”.

Prima opțiune ar calcula costul gazului pentru resurse, cum ar fi datele de apel și stocarea, împărțind taxa de bază pentru fiecare unitate de resursă la taxa de bază totală. Taxa de bază este o taxă de rețea fixă ​​pe bloc inclusă în algoritmul EIP-1559.

A doua opțiune mai complexă stabilește o taxă de bază pentru utilizarea resurselor, dar include limite de explozie pentru fiecare resursă. Ar mai exista și „taxe prioritare” care sunt stabilite ca procent și calculate prin înmulțirea procentului cu taxa de bază.

El a afirmat că dezavantajul structurii multidimensionale a taxelor este că „constructorii de blocuri nu ar putea să accepte pur și simplu tranzacții în ordinea de la cel mai mare la cel mic al taxei pe gaz”. Ar trebui să echilibreze dimensiunile și să rezolve probleme matematice suplimentare.

Înrudit : aprovizionarea cu Ethereum intră în deflație pe măsură ce tarifele de gaz cresc

Rămâne de văzut dacă propunerea va fi adoptată, deoarece prioritatea în acest moment este următoarea actualizare mare. Rețeaua Ethereum se pregătește în prezent pentru „fuziune”, care va conecta blockchain-ul Ethereum cu Beacon Chain și va pune capăt efectiv Proof-of-Work. Testarea se desfășoară deja pe testnetul Kintsugi și este așteptată implementarea completă în primul trimestru al acestui an.

EIP-1559 a fost implementat în august, ca parte a modernizării de la Londra, pentru a arde o parte din taxele de tranzacție pentru a face prețurile la gaze mai previzibile. De când a intrat în funcțiune, 1,36 milioane de ETH în valoare de aproximativ 4,7 miliarde de dolari la prețurile curente au fost distruse conform instrumentului de urmărire a arderii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.