Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidență fericită pentru primari: Schimbarea șefiei PNL le aduce 10 miliarde de lei

romaniajournal.ro
Guvern

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", proiect care prevede suplimentarea bugetului acestuia cu 10 miliarde de lei. PNL i-a dat marți o derogare premierului Nicolae Ciucă să candideze la șefia PNL, după ce fostul lider Florin Cîțu a demisionat spunând că i s-a reproșat pe nedrept că a blocat programul Anghel Saligny.

"În primul rând, suplimentarea programului cu 10 miliarde de lei, care vor fi alocaţi pentru investiţiile de drumuri, pentru modernizare de drumuri, având în vedere şi nevoia extraordinar de mare care reiese şi din numărul de proiecte şi valoarea acestora depuse", a explicat marți, la Parlament, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Totodată, acesta a menţionat că prin proiectul OUG se are în vedere preluarea unor proiecte din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru care 20 de UAT-uri au câştigat finanţări pentru introducerea sau modernizarea reţelelor de racordare la gaze naturale, dar nu au prins fonduri.

"Maturitatea acestor proiecte este astăzi. Anul viitor, aceste proiecte nu mai sunt mature, în sensul în care avizele, autorizaţiile expiră şi proiectele trebuie refăcute. Astfel, prin OUG, aceste 105 proiecte ale UAT-urilor vor fi preluate de la POIM în Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny". Vorbim aici de 8 proiecte care privesc oraşe, în valoare totală de 750 de milioane de lei. În urma aprobării guvernamentale, aceste proiecte, cu toată documentaţia tehnică, vor veni de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la Ministerul Dezvoltării", a explicat Cseke Attila.

Ministrul a estimat că, având în vedere această decizie guvernamentală, partea financiară este stabilită şi în luna mai Programul "Anghel Saligny" ar putea avea lista de proiecte eligibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.