Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidență rusească în anul PANDEMIEI - Fost guvernator rus care l-a chemat în judecată pe Putin moare de coronavirus pe fondul unei pneumonii

https://www.rferl.org/
Ignatiev mihail

Un fost guvernator rus, care l-a dat în judecată pe preşedintele Vladimir Putin pentru a contesta destituirea sa la începutul anului 2020, a decedat din cauza COVID-19, au informat vineri autorităţile regiunii pe care a condus-o, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Mihail Ignatiev, fostul guvernator al Ciuvaşiei, regiune situată la circa 700 km est de Moscova, a depus în luna mai la Curtea Supremă o contestaţie împotriva decretului emis de Putin prin care şeful statului dispunea demiterea acestuia, în urma mai multor scandaluri.

La scurt timp, media ruse au relatat că Ignatiev a fost spitalizat pentru pneumonie severă provocată de contaminarea cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui mesaj publicat vineri pe site-ul internet al autorităţilor din Ciuvaşia, Ignatiev a decedat joi din cauza bolii, la vârsta de 58 de ani.

"Este o veste tristă. Transmit condoleanţe celor apropiaţi şi familiei sale", a declarat guvernatorul interimar al regiunii, Oleg Nikolaev, citat într-un comunicat.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

Funeraliile fostului guvernator vor fi organizate de stat, conform sursei citate.

Aflat la conducerea Ciuvaşiei din 2010 până la începutul anului 2020, Mihail Ignatiev a fost demis la 29 ianuarie în urma unei glume proaste. La ceremonia de preluare a unor maşini noi de filiala Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din regiune, guvernatorul (înalt de 1,90 m) a ridicat cheile deasupra capului ofiţerul care trebuia să primească lotul de vehicule, obligându-l să sară pentru a le prinde.

Scena filmată a devenit virală pe internet şi reţelele de socializare şi i-a scandalizat pe ruşi. Mihail Ignatiev a suscitat de asemenea indignarea cu câteva zile mai devreme, după ce a cerut ca ziariştii şi bloggerii care critică puterea să fie bătuţi.

La câteva zile după scandalul izbucnit, Vladimir Putin, care are dreptul de a destitui guvernatorii, a decis să-l concedieze, întrucât Ignatiev "a pierdut încrederea" şefului statului rus.

Contestarea destituirii sale în faţa celei mai înalte instanţe judiciare a ţării a fost primul caz de acest gen de la venirea la putere a lui Vladimir Putin în 2000, potrivit mass-media ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.