Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidenţă sau nepotism? Iohannis a propus ambasador 'un bun prieten de familie'

iohannis primar

Preşedintele Iohannis a propus 19 ambasadori în locul celor chemaţi de la post zilele trecute, dar şi la ambasade care funcţionau de mai mult timp fără ambasador. Dincolo de faptul că unele nume sunt cel puţin controversate, jurnaliştii de la HotNews remarcă faptul că unul dintre ambasadorii propuşi are legături strânse cu preşedintele Iohannis.

Iohannis l-a propus ambasador în Danemarca pe Mihai Alexandru Grădinar, un tânăr diplomat de carieră care a mai lucrat la ambasada din Viena. Viitorul ambasador este fiul lui Ilie Grădinar, cel care a condus o companie aflată în subordinea primăriei Sibiu, condusă pe atunci de Klaus Iohannis. Într-un articol din presă locală, Mihai Grădinar a declarat despre Klaus Iohannis, după ce fostul primar din Sibiu l-a cununat, că "suntem prieteni buni, de familie".

Tatăl lui Mihai Grădinar, Ilie Grădinar, era cotat în Top Forbes 2011 în topul milionarilor României, cu o avere estimată la 7-8 milioane de euro. A fost director general la SC Energie Termică SA, iar în 2014 apărea că membru în Consiliul de Administraţie al SC Pieţe Sibiu SA, ambele companii aflate în subordinea Primăriei Sibiu. Dar una dintre sursele averii este complexul turistic balnear Staţiunea Ocna Sibiului (achiziţionat în 2006, dar scos la vânzare cinci ani mai târziu pentru 90 de milioane de euro).

Ilie Grădinar a fost membru PSD până în 2006, când şi-a dat demisia. Potrivit România Liberă, el era considerat "trezorierul" neoficial al PSD.

Vezi şi: Nume controversate pe lista noilor ambasadori propuşi de Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.