Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidenţă sau strategie? O asociaţie a procurorilor a prezentat date nepublice din ancheta de la Caracal simultan cu o publicaţie online

Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" (AMASP) s-a remarcat la doar o zi de la izbucnirea scandalului la Caracal, printr-un comunicat menit să-l "spele" pe procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la PJ Caracal, cel care a aşteptat o noapte întreagă în faţa casei lui Dincă. Pe 27 iulie, AMASP publica o "scrisoare" de liniştire a opiniei publice, document plin de date nepublice din ancheta penală, ba chiar cu informaţii contrazise oficial de Poliţie.

Vezi AICI comunicatul integral al AMASP!

Pentru că este posibil ca AMASP să fi pus în pericol derularea unei anchete de importantă națională, prin aparenta divulgare a unor informațîi nepublice din dosarul Caracal, obținute prin cine știe ce magie judiciară, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pe data de 29 iulie. Potrivit art. 285, alin. (2) din Codul de Procedură Penală, "procedura din cursul urmăririi penale este nepublică".

La o simplă verificarea pe internet, se poate observa că majoritatea informaţiilor din comunicatul AMASP sunt prezentate în premieră. Doar site-ul g4media.ro a prezentat o cronologie aproape identică, într-un articol publicat cu mai puţin de un minut înainte ca AMASP să publice pe pagina de Facebook propriul comunicat. AMASP a publicat comunicatul a ora 13.53, iar g4media.ro a publicat articolul la ora 13.52.59, sub semnătura Alin Ionescu (pseudonim).

Este greu de crezut că o asemenea sincronizare este pur şi simplu o coincidenţă. Chiar dacă articolul de pe g4media.ro a fost publicat înaintea comunicatului AMASP, având în vedere că distanţa este mai mică de un minut, asociaţia din care face parte şi procurorul DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan nu poate invoca faptul că informaţiile prezentate existau deja în spaţiul public.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.