Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cojocaru (TSD): Apel pentru desfăşurarea examenelor şcolare în condiţii de maximă securitate

Bogdan Cojocaru

Preşedintele interimar TSD, Bogdan Cojocaru, susţine că Guvernul PNL lasă elevii în prag de examene fără măşti de protecţie şi lansează un apel către autorităţile locale să propună "un plan bine definit şi uşor de aplicat" pentru desfăşurarea, în condiţii de securitate maximă, a examenelor de Evaluare naţională şi de Bacalaureat în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

"Guvernul PNL lasă elevii în prag de examene fără măşti! Suntem pe cont propriu! Apel pentru respectarea dreptului elevilor la sănătate! Mă adresez prin acest apel tuturor autorităţilor locale din România, pe umerii cărora guvernul VID lasă toată povara administrativă şi financiară, care vor da şi ele un examen foarte important în următoarea perioadă, examenul gestionării, din punct de vedere administrativ, a procesului educativ din unităţile şcolare din aria lor teritorială de competenţă. Atât în ceea ce priveşte Evaluarea naţională pentru elevii din clasele a VIII-a, dar şi în cazul desfăşurării examenului de Bacalaureat, autorităţile locale au obligaţia elaborării unui set de măsuri pe care să îl şi aplice şi care să garanteze condiţii maxime de securitate pentru toţi participanţii la aceste evaluări", a transmis, marţi, Cojocaru, printr-un comunicat de presă.

El a adăugat că examenele naţionale presupun prezenţa elevilor în spaţii închise, aglomerări de persoane, iar acest lucru poate avea "un potenţial de contaminare, dacă situaţia nu este gestionată cu responsabilitate".

"Este obligatoriu ca în orice unitate de învăţământ să existe măşti de protecţie pentru fiecare participant în parte, soluţii de dezinfectare, culoare de intrare şi de ieşire separate, personal care să intervină în caz de aglomeraţie şi norme clare şi stricte de menţinere a regulilor de distanţare socială. Este şi un examen pentru părinţii elevilor, care trebuie să dea dovada propriului exemplu în ceea ce priveşte evitarea aglomeraţiilor în unităţile unde se desfăşoară procesul didactic de evaluare", a afirmat liderul TSD.

Cojocaru a lansat un apel către autorităţile locale să elaboreze un plan "bine definit" şi "uşor de aplicat".

"Deşi sunt convins de faptul că marea majoritate a unităţilor administrativ-teritoriale au adoptat hotărâri care să prevadă contextul general al luptei cu actuala pandemie, lansez apelul pentru toate deliberativele şi executivele din ţară ca, în şedinţele ordinare din această lună, să propună un proiect de hotărâre în care să se prevadă un plan bine definit şi uşor de aplicat care să aibă ca obiect desfăşurarea, în condiţii de securitate maximă, a examenului de Evaluare naţională pentru elevii din clasele a VIII-a, cât şi a examenului naţional de Bacalaureat. În fond, acestea sunt examene şi pentru autorităţile locale şi centrale, examene pentru care nu este necesară doar nota de 'trecere', ci este obligatorie nota maximă", a completat Cojocaru, deputat PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.