Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școlile din Cluj-Napoca și trei localități încep activitatea în scenariul roșu; scenariul verde se aplică doar în Turda și Câmpia Turzii

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Şcolile din municipiul Cluj-Napoca şi din alte unităţi administrativ-teritoriale în care incidenţa COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori vor funcţiona în scenariul 3 (roşu), adică doar elevii din anumite clase vor merge fizic la şcoală, relatează Agerpres.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a aprobat, sâmbătă, scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe de pe raza judeţului pentru începutul semestrului II al anului şcolar 2020-2021.

În judeţul Cluj există 10 unităţi administrative-teritoriale cu incidenţa COVID-19 de peste 3 la mie, scenariul 3. Printre acestea se numără Cluj-Napoca, Floreşti, Baciu şi Apahida. Printre localităţile din scenariul 2, galben, se numără Dej, Gherla şi Huedin. Iar în scenariul 1, verde, sunt, printre altele, Turda şi Câmpia Turzii.

În scenariul verde (cu rata de infectare mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori), activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari.

În scenariul galben (cu rata de infectare de până la 3 la mia de locuitori) se desfăşoară activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum şi pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

În scenariul roşu, (cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori), activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, precum şi pentru elevii claselor din învăţământul primar.

"În cadrul unităţilor de învăţământ unde sunt organizate centre de vaccinare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, în cooperare cu autorităţile administraţiei publice locale şi structurile Poliţiei Locale, va asigura mijloacele tehnice necesare (grilaje, benzi separatoare etc.) pentru separarea clară a traseelor de acces, respectiv de defluire a elevilor şi personalului didactic faţă de persoanele programate pentru vaccinare în locaţiile respective", se mai arată în hotărârea CJSU Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.