Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școlile din Sectorul 5, pericol public. PNL Sector 5 îl somează pe Florea: eliminați riscul producerii unei tragedii!

PNL

În timp ce primarul Zero al Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, face promisiuni de mai bine de doi ani, tavanele la școli au început să cadă, iar o unitate de învățământ a ars.

PNL Sector 5 îl somează public pe "edilul" celui mai încercat sector din București să își ia rolul în serios:

După doi ani de rezultate zero, măcar școlile să fie protejate. Din nou a fost evitată o tragedie, în cazul incendiului, ca și la prăbușirea tavanului. Unitățile de învățământ, și educația în general, au fost și rămân prioritățile PNL. Domnul Florea să facă bine să protejeze viețile copiilor când aceștia sunt la școală, unde părinții îi lasă în fiecare dimineață, așteptând ca aceștia să fie în siguranță.

"Cer o întâlnire de urgenţă, pentru ca cei 750 de copii, care învățau în scoala nr. 124 să poată finaliza în condiţii de normalitate anul şcolar. Incendiul a fost practic localizat, dar este într-o clădire destul de veche. Cred că este necesar ca toate unitățile de învățământ din sectorul 5 al Capitalei să fie reevaluate, din punct de vedere al siguranței, pentru a evita o tragedie. Totodata, cerem public să spună edilul Danile Florea ce lucrări s-au făcut la școala care a ars in ultimii doi ani", a reactionat președintele PNL Sector 5, Cristian Olteanu.

În Şcoala nr 124 din Sectorul 5 al Capitalei învăţau 750 de copii, existând trei clase terminale de a VIII-a.

”Totodată, cerem edilului Daniel Florea să întocmească documentațiile privind reabilitarea școliilor și să nu mai mimeze interesul pentru sistemul de învățământ din Sectorul 5.

Cel mai elocvent exemplu al incompetenței administrației Florea vizează nerepararea, nici până azi, a tavanului de la școala 141, unde acesta s-a prăbușit cu un an în urmă, pe holul sălilor de clasă. Ambele unitati scolare care nu mai pot fi utilizate deservesc cartierul Rahova, între cele două unități de învățământ fiind o diferență de aproximativ doi kilometri.

Îl somăm public pe primarul Zero, Daniel Florea, să nu mai priveze locuitorii sectorului 5 de investiții, având în vedere că este singurul edil care nu este interesat de programul de reabilitare a clădirilor ce deservesc unitățile de învățământ, demarat de Primăria Capitalei, deși în ședinta Consiliului Local Sector 5 care a avut loc pe data de 25 mai 2017 a promis că va evalua fiecare școala și că va iniția un program de reabilitare a unitățiilor de învățământ.”, e mesajul lui Cristian Marian Olteanu, președinte PNL filiala Sector 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.