DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Școlile din Sectorul 5 vor fi dotate cu echipamente IT în valoare de 18 milioane de lei

FDVPDR
scoala online

Consiliul Local Sector 5 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect privind dotarea unităţilor de învăţământ din această zonă administrativă cu echipamente IT şi cablu de reţea LAN, reatează Agerpres.

"Se aprobă proiectul 'Educaţia de azi, viitorul de mâine', în vederea finanţării acestuia prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020", prevede hotărârea.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 17,9 milioane de lei, inclusiv TVA. Contribuţia proprie în proiect a autorităţii locale este de circa 2 milioane de lei, reprezentând achitarea cheltuielilor neeligibile şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului ce constituie cofinanţare.

Potrivit referatului de aprobare, Primăria Sectorului 5 a depus proiectul "Educaţia de azi, viitorul de mâine" în cadrul Programului Operaţional Competitivitate.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

"Prin proiectul propus nu vom răspunde doar nevoii de moment de dotare a şcolilor cu echipament IT pentru desfăşurarea cursurilor în mediul online în contextul pandemiei de COVID-19, ci vom răspunde şi obiectivului deja stabilit în Agenda Digitală pentru România 2020 de a creşte numărul de persoane care folosesc internetul cu regularitate şi atingând şi aspectul legat de persoanele defavorizate care folosesc internetul, având în vedere specificul grupului ţintă din proiect", se explică în referat.

Conform raportului de specialitate, din analiza realizată la nivelul Sectorului 5, în cadrul celor 32 de unităţi de învăţământ a rezultat necesitatea dotării cu cablu LAN şi echipamente IT în 792 de săli de curs din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.