Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coloană de camioane de câţiva kilometri la PTF Nădlac II; se aşteaptă trei ore pentru control

vama nadlac

Şoferii de camioane aşteaptă cel puţin trei ore pentru controlul de la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde luni dimineaţă se formase o coloană de câţiva kilometri pe autostrada pan-europeană, potrivit Agerpres.

Mai mulţi şoferi care stau în coloană au declarat că lungimea acesteia este de aproximativ şase kilometri şi că aşteaptă deja de aproape patru ore pentru controlul documentelor. 

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad afirmă, însă, că timpii de aşteptare la Nădlac II, pe arterele dedicate traficului greu, este de aproximativ 180 de minute. Conform instituţiei, numărul mare de camioane sosit la frontieră în ultimele ore a determinat creşterea timpilor de aşteptare pentru tranzitarea frontierei, iar traficul ar urma să revină la valori normale pe parcursul zilei de luni.

Citește și: Sărbătoare MARE pentru creștini, pe 14 octombrie - Tradiții și obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Poliţia de Frontieră Arad a suplimentat personalul de control, iar pentru traficul greu au fost deschise trei artere de ieşire din ţară, în timp ce la intrarea în România, unde se aşteaptă doar câteva minute, este deschisă o arteră. 

Autorităţile le recomandă şoferilor de camioane care se îndreaptă spre Spaţiul Schengen să aleagă alte puncte de ieşire din ţară. La Nădlac I, pe DN 7, se aşteaptă 20 de minute, iar la Vărşand şi Turnu, doar 10 minute. 

În cazul benzilor de tranzitare a frontierei destinate autoturismelor sau autocarelor nu se înregistrează aglomeraţie sau timpi de aşteptare mai mari de 15 minute. 

Ungaria interzice accesul pe teritoriul ţării camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de sâmbătă ora 23,00 (ora României) până duminică ora 23,00 (ora României), astfel că după ridicarea restricţiei, în special luni dimineaţă, se formează coloane de camioane la Nădlac II, însă de regulă acestea sunt mai mici şi se aşteaptă o oră pentru tranzitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.