Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colonelul Laurențiu Cazan, unul dintre coordonatorii intervenției de la protestul din 10 august, a fost numit șeful Jandarmeriei Prahova

captura TV
Laurentiu Cazan

Colonelul Laurențiu Cazan, unul dintre coordonatorii intervenției de la protestul din 10 august 2018, a fost numit șeful Jandarmeriei Prahova.

Decizia luată de șefii Ministerului Afacerilor Interne, când la conducerea MAI se afla încă Marcel Vela, vine ca urmare a scandalului declanșat la mișcarea de protest, atunci când jandarmii au intervenit pentru a restabili ordinea publică în urma violențelor unora dintre cei care au participat la mitingul din 10 august.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

Pentru a detensiona situația de la nivelul Jandarmeriei Capitalei, șefii MAI au discpus mutarea ofițerului la IJJ Prahova, mai ales că nu sunt probleme juridice care să împiedice această numire. De altfel, șeful Jandarmeriei Române, Alin Mastan, spune că mutarea colonelului Cazan la Prahova este, de fapt, o retrogradare și nicidecum o avansare.

Pe de altă parte, surse din MAI spun că decizia luată a fost "una corectă, luată în conformitate cu legile în vigoare".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, ”Nu există nici un temei legal să nu fie numit. Acuzațiile la adresa lui au fost clasate, șeful DIICOT a infirmat soluția, iar ordonanța de infirmare se judecă acum la Înalta Curte. Ca atare, el poate fi numit la conducerea unui inspectorat județean”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.