Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est își deschide pagină de internet

nato romania

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (MND-SE) a anunţat că joi îşi deschide pagina oficială de internet, la adresa: www.mndse.ro, informează agerpres.ro

"1 Decembrie este o zi importantă pentru militarii români şi străinii din MND-SE, cu dublă semnificaţie, Ziua Naţională şi împlinirea unui an de la activarea comandamentului. Personalul din comandamentul NATO participă la parada militară de la Bucureşti cu un detaşament format din militari din următoarele ţări: Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii", se precizează într-un comunicat de presă transmis de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est. 

MND-SE este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord-Atlantic, care se află sub comanda operaţională a Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR). Se bucură de statutul unui comandament militar internaţional NATO, în conformitate cu Protocolul de la Paris şi acordurile suplimentare între ţările NATO şi SHAPE, precizează sursa citată. 

Aflat sub conducerea Comandamentului Forţelor Întrunite de la Napoli (JFCNP), Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est va trebui ca, până în anul 2018, să fie în măsură să asigure comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 - Apărare Colectivă, pentru a contribui, în acest fel, la consolidarea Flancului Estic al Alianţei, la securitatea teritoriului şi a populaţiei statelor membre, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.