Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandanții militari din SUA și Ucraina se întâlnesc pentru prima dată

www.gettyimages.com
Mark Milley

Valeri Zaluzhny, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a avut prima sa întâlnire personală cu Mark Milley, șeful Statului Major al Statelor Unite ale Americii, în Polonia pe 17 ianuarie.

„Mi-am exprimat recunoștința generalului Mark Milley pentru sprijinul și asistența neclintită oferite de Statele Unite ale Americii și aliații Ucrainei”, a scris Zaluzhny pe Facebook.

Cei doi generali au vorbit și despre nevoile ulterioare ale armatei ucrainene de a lupta împotriva agresiunii ruse.

Întâlnirea vine după ce aproximativ 100 de militari ucraineni au ajuns la baza de antrenament Fort Still din Oklahoma, unde vor fi instruiți să folosească sistemele de apărare aeriană Patriot - cea mai avansată armă de apărare aeriană din arsenalul său pentru care Kievul pledează de mult timp.

SUA au anunțat că vor furniza Patriot Ucrainei la sfârșitul lunii decembrie, înainte de vizita președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky la Washington, D.C.

Sistemele Patriot, dintre care Germania a angajat și o baterie la începutul lunii ianuarie, urmăresc să îmbunătățească în mod semnificativ apărarea orașelor ucrainene și infrastructura critică împotriva atacurilor obișnuite cu rachete rusești.

Întâlnirea are loc și înaintea summitului de apărare de la Ramstein din 20 ianuarie, unde aliații occidentali sunt așteptați să anunțe un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina.

Summiturile Ramstein au loc pentru a coordona eforturile de a oferi ajutor militar Ucrainei. Au fost numite după baza aeriană Ramstain din Germania, unde a avut loc primul summit în aprilie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.