Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul care a cucerit Robotine anunță continuarea înaintării: Obiectivul nostru este Marea de Azov

Ria Novosti
Marea Azov Mariuopol

Forţele ucrainene consideră că au depăşit cea mai dificilă linie a apărării ruse în sud şi vor putea de acum înainte să înainteze mai rapid, a declarat pentru agenţia de presă Reuters un comandant al trupelor care luptă în sudul Ucrainei.

În iunie Ucraina a lansat o contraofensivă, însă liniile de apărare ruse, bine pregătite şi întărite cu câmpuri minate, au încetinit înaintarea ucrainenilor către Marea de Azov. Forţele Ucrainene au anunţat miercuri că au arborat drapelul naţional în localitatea Robotine din regiunea sudică Zaporijjia, la aproximativ zece kilometri de oraşul Orihiv, din linia întâi.

"Nu ne oprim aici", a declarat comandantul care a condus trupele în Robotine şi foloseşte pseudonimul de luptă "Kombat". "Mai departe avem Berdiansk şi apoi altele. Le-am spus clar luptătorilor mei: obiectivul nostru nu este Robotine, obiectivul nostru este (Marea de) Azov".

Robotine se află la aproximativ 100 km de Berdiansk - port la Marea de Azov şi la 88 km de oraşul strategic Melitopol. Ambele sunt ocupate de forţele ruse după invazia la scară largă începută în februarie 2022. Moscova nu a confirmat că Ucraina a înaintat în Robotine. Săptămâna trecută, un oficial american a declarat că nu pare probabil ca forţele ucrainene să poată ajunge şi să recupereze Melitoppol în contraofensiva lor, menită să disperseze forţele ruse în sud.

Apărând strategia Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski şi-a reiterat convingerea că Kievul va recupera toate teritoriile ucrainene ocupate de Moscova. "Am trecut de şosele principale care erau minate. Ajungem la acele linii de unde putem înainta. Sunt sigur că vom merge mai repede de acolo", a spus Kombat.

El a adăugat că două care din Robotine sunt încă sub control rusesc: "Luptăm pentru ele şi apoi vom avea control deplin (în Robotine)". Kombat a mai spus că trupele ucrainene au intrat acum în teritorii unde se află doar grupuri "de logistică ruseşti" şi se aşteaptă ca apărarea rusă să nu fie atât de dificil de depăşit. "Mergem mai departe pentru a elibera toate teritoriile noastre", a spus comandantul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.