Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comănescu și Motoc, discuții cu omologii francezi

04-lazar-comanescu-agerpres

Miniştrii români ai Apărării Naţionale şi Afacerilor Externe, Mihnea Motoc şi, respectiv, Lazăr Comănescu, au avut o întrevedere, în format "2+2", cu omologii francezi Jean-Yves Le Drian şi Jean-Marc Ayrault, discuţiile axându-se pe modalităţile de intensificare a cooperării bilaterale şi pe temele de actualitate de pe agenda UE şi NATO, informează un comunicat al MApN remis, marţi, AGERPRES.

Dragnea, reacție VIRULENTĂ după ce Iohannis i-a contestat legea la CCR


Discuţiile au avut loc în marja Consiliului Afacerilor Externe desfăşurat la Bruxelles, accentul fiind pus pe evoluţiile din procesele de implementare a deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia şi a Strategiei Globale a UE în domeniul securităţii şi apărării, precizează sursa citată.

ANALIZA Se revine la retorica naționalistă. Ce ne arată SLOGANURILE folosite în campanie


"Legat de cooperarea în cadrul NATO, miniştrii români ai Apărării şi de Externe au evocat contextul conturat după Reuniunea miniştrilor apărării din luna octombrie, favorabil implementării eficiente a deciziilor cu privire la asigurarea unei prezenţe înaintate a Alianţei pe flancul estic, cu accent pe prezenţa înaintată adaptată în partea de sud a flancului, subliniind în acelaşi timp importanţa regiunii Mării Negre pentru întreaga securitate şi stabilitate euro-atlantică. Cei doi oficiali au apreciat sprijinul politic oferit de Franţa acestor propuneri, precum şi contribuţia sa concretă, constând îndeosebi în creşterea în anul 2017 a participării navelor marinei militare la misiuni în Marea Neagră", se arată în comunicatul MApN. 

Reuniunea a constituit un bun prilej pentru avansarea cooperării bilaterale în domeniul apărării şi identificarea modalităţilor optime în care cele două state pot contribui şi sprijini consolidarea Politicii de Securitate şi Apărare Colectivă. 

De asemenea, adaugă sursa citată, a fost reconfirmată importanţa acordată de cele două state coordonării şi cooperării eficiente între NATO şi UE, în domeniile identificate în Declaraţia comună adoptată de liderii celor două organizaţii la Summitul de la Varşovia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.