Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comănescu: 'România sprijină ferm rolul asumat de OSCE în contextul crizei din Ucraina'

www.romanialibera.ro
lazar comanescu

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a exprimat, joi, sprijinul "ferm" pentru rolul asumat de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în contextul crizei din Ucraina şi în eforturile de soluţionare a conflictelor prelungite, precum şi în combaterea ameninţărilor transnaţionale, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, Comănescu, participă, în perioada 8-9 decembrie, la Hamburg, la cea de-a XXIII-a reuniune a OSCE. "În cadrul intervenţiei în plenul Reuniunii, ministrul român a susţinut necesitatea restaurării respectului pentru principiile fundamentale pe care se bazează securitatea europeană, precum şi pentru angajamentele asumate de statele participante OSCE, pe toate cele trei dimensiuni (politico-militară, economică şi de mediu şi umană) . A evidenţiat, de asemenea, importanta abordării cuprinzătoare a securităţii promovate de OSCE, inclusiv din perspectiva respectării drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. A sprijinit ferm rolul asumat de Organizaţie în contextul crizei din Ucraina şi în eforturile de soluţionare a conflictelor prelungite, precum şi în combaterea ameninţărilor transnaţionale", precizează MAE.

Demnitarul român a subliniat că pentru România soluţionarea conflictului transnistrean rămâne o prioritate majoră, reconfirmând sprijinul pentru negocierile în format "5+2". Ministrul Comănescu a participat cu acest prilej şi la evenimentul organizat de preşedinţia germană a OSCE pe tema revitalizării controlului armamentelor convenţionale în Europa, punctând importanţa lansării unui dialog structurat pe această temă în cadrul organizaţiei. "În marja Consiliului Ministerial de la Hamburg, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur. Şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe omologul său de sprijin pentru efortul de reformă şi parcursul european al Republicii Moldova. La rândul său, ministrul Andrei Galbur a trecut în revistă progresele înregistrate pe parcursul acestui an, reconfirmând angajamentul pentru continuarea proiectelor legate de integrarea europeană", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.