Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Combatanţi din Siria şi Libia, în conflictul din Nagorno-Karabah (Moscova)

fr24news.com
soldat armean Armenia

Luptători din Siria şi Libia au fost desfăşuraţi în zona de conflict din Nagorno-Karabah, o regiune separatistă din Azerbaidjan unde au loc violenţe de patru zile, a denunţat miercuri diplomaţia rusă, relatează AFP preluat de agerpres.

''Luptători din grupuri armate ilegale, în special din Siria şi Libia, sunt pe cale să fie desfăşuraţi în zona de conflict din Nagorno-Karabah pentru a participa la lupte'', a afirmat sursa citată, declarându-se ''profund preocupată de procese susceptibile să provoace o escaladare a tensiunilor în conflict'' şi în întreaga regiune.

Armenia a decretat duminică legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah, iar a doua zi Azerbaidjanul a anunţat o mobilizare parţială a armatei.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.