Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comentariul Zilei: Pentru fiecare 100.000 de lei sustrasi - un an de puscarie

comentariul-zilei

Echipa stiripesurse.ro reia rubrica Comentariul Zilei, in care alegem una dintre opiniile exprimate de voi la articolele noastre si o facem subiect de stire.

Astazi ne-a atras atentia o 'initiativa' a cititorului 'Sandu' care ar face niste modificari radicale la Codul penal. In timp ce parlamentarii lucreaza sa mai relaxeze anumite prevederi ale acestuia considerand ca lasa loc unor abuzuri, 'Sandu' le-ar radicaliza cu scopul de a recupera cat mai mult din prejudiciile aduse statului:

"Daca tot vreti sa umblati la codul de procedura penala, hai ca va dau eu o idee:

In momentul in care vreo persoana este judecata pentru fraudarea statului, ancheta sa stabileasca exact sumele pe care le-a sustras vinovatul. Pentru fiecare 100 000 lei (o suta mii lei) sa se dea cate un an de puscarie. Statul nu va aloca bani pentru intretinerea acestora ci vor trebui sa presteze tot felul de activitati din care sa-si castige existenta in inchisoare sau sa isi plateasca singuri cazarea la mititica in functie de confortul dorit. Se poate ca acestia sa scape chiar fara puscarie daca dau Cezarului ce este al Cezarului + cheltuielile de judecata (la care se adauga si cheltuieli cu expertize, cu strangere de probe de tot felul dar nu intra cheltuielile cu avocatii) + o cautiune stabilita de judecator. Daca vinovatul a comis mai multe infractiuni, atunci se va judeca fiecare infractiune in parte iar pedepsele se vor aduna. Consider ca este cea mai buna metoda sa scoti banii de la acesti hoti care sunt condamnati la 8-10 ani, fac 1/3 din pedeapsa ca au trecut de nu stiu ce varsta, Mai rescriu Cenusareasa sau adapteaza Capra cu Trei Iezi si te trezesti ca nu au facut nici un an de puscarie iar statul se chinuie sa-si recupereze banii pe care cica nu-i mai au. In cazul expus de mine, cred ca hotii vor aduce ei singuri banii, bucurosi ca vor scapa de belele. La ce iti folosesc 10 milioane daca tu esti condamnat la 100 ani fara posibilitatea de iesire? In acest caz, vinovatul are puterea sa aleaga ce va face", a scris cititorul nostru.

"Spusesem ca daca X a prejudiciat statul cu 10 milioane lei, el trebuie sa plateasca acesti bani+cheltuielile de judecata+cautiune stabilita de judecator. As mai completa cu retragerea unor drepturi: alegeri, functii publice, etc. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca X face 1 an sau 2 de puscarie", a mai completat el.

Comentariul a fost facut la stirea: Ponta, avertisment EXPLOZIV pentru PSD: Dacă ne dă jos DNA, asta este!

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.