Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comerţul cu ridicata a înregistrat cifre de afaceri în creştere, în primele nouă luni (INS)

www.bizibiz.ro
Comert cu ridiacata

Comerţul cu ridicata a înregistrat cifre de afaceri în creştere, în primele nouă luni (INS)

Afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-au majorat cu 1,4%, ca serie brută, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2022, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023, s-au consemnat rezultate pozitive în comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,1%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+11,7%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+3,0%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,5%).

Pe de altă parte, scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-8,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-5,1%).

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,6%, de la un an la altul.

Datele INS relevă faptul că, în septembrie 2023 faţă de septembrie 2022, afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au scăzut, atât ca serie brută, cu 6,1%, cât şi ca serie ajustată, cu 3,7%.

De asemenea, de la o lună la alta, în acest an (septembrie vs august), cifra de afaceri din acelaşi tip de comerţ s-a diminuat cu 1,2%, ca serie brută, ca urmare a activităţilor din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-9,1%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-2,4%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-2,2%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (-1,1%).

În schimb, creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+25,8%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+6,9%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2%).

Conform INS, ca serie ajustată, cifra de afaceri pe segmentul comerţului cu ridicata a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,1%, în septembrie 2023 faţă de august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.