Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european: Mingea e în terenul Atenei

pierre-moscovici

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a declarat miercuri ca un acord cu Grecia este 'posibil' si 'necesar', însa acesta va depinde de capacitatea Atenei de a prezenta propuneri de reforme credibile din punctul de vedere al partenerilor sai din zona euro, transmite AFP.

'De astazi pâna duminica, o solutie trebuie gasita, cred ca poate fi gasita (...) Da, un acord este posibil, da, el este necesar. Un 'Grexit' ar fi teribil', a subliniat Moscovici, fost ministru francez de finante, avertizând asupra 'consecintelor istorice' ale unei iesiri a Greciei din uniunea monetara.

Comisarul european a fost însa categoric ca 'mingea este în mod clar în terenul autoritatilor elene', precizând ca 'locul Greciei este în zona euro daca ea face toate eforturile necesare'.

'Toata lumea este mobilizata, toata lumea cu acelasi obiectiv, care este ca Grecia sa ramâna în zona euro', a dat asigurari Moscovici, într-un interviu pentru televiziunea publica franceza France 2.

În ce priveste atmosfera discutiilor dintre Atena si partenerii sai, comisarul european a remarcat îmbunatatirea acesteia odata cu sosirea noului ministru de finante elen, Euclid Tsakalotos, înlocuitorul lui Yanis Varoufakis, detestat de omologii sai. 'Domnul Tsakalotos este mult mai ponderat, nu a fost arogant', a explicat responsabilul european.

'Nu subestimez diferendele. Ne ramâne extrem de putin timp', a adaugat Pierre Moscovici, potrivit caruia 'exista parteneri ai Greciei care sunt exasperati' de asteptarea noilor propuneri promise de Atena. 'Daca aceste propuneri nu sosesc, atunci ne vom afla în mare dificultate', a mai mentionat comisarul european pentru afaceri economice, apreciind ca seful guvernului de la Atena, Alexis Tsipras, asteptat miercuri în Parlamentul European, are 'întâlnire cu Istoria'.

'Istoria va spune daca Tsipras este un bun negociator. Fara îndoiala, este un om politic abil, inteligent, fara nicio îndoiala, care apara interesele tarii sale. Are o întâlnire cu Istoria deoarece în urmatoarele zile se va face istorie: sa ramâna înauntru sau sa ramâna pe dinafara', a mai spus Moscovici, citat de EFE.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.