Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarii ANPC au descins la Târgul de Crăciun: s-au îngrozit când au văzut cum era ținută marfa/ Video

ANPC Constanta

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut sâmbătă, o acţiune de control la Târgul de Crăciun organizat la Pavilion Expoziţional din Constanţa şi au găsit produse alimentare care erau depozitate la o temperatură de 17 grade Celsius, acestea fiind retrasă de la vânzare. De asemenea, activitatea unor comercianţi a fost oprită temporar, informează News.ro.

 

“Acţiunea desfăşurată astăzi a pornit de la informaţiile primite de la mulţi dintre consumatorii constănţeni cu referire atât la Târgul de Crăciun pe care eu l-am numit bâlci şi ca aspect şi ca funcţiune, după care acţiunea a continuat la Pavilonul Expoziţional acolo unde cel puţin mulţi dintre comercianţi se pretind a fi chiar producători, în condiţiile în care din nou am descoperit că aceştia nu sunt cei care şi produc produsele pe care le comercializează”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

El a precizat că au fost găsite produse alimentare ţinute la temperatura de 17 grade.

“Au fost retrase cantităţi însemnate, nu ştiu la această dată cifra exactă, pentru că erau depozitate la temperatura ambientală, la peste 17 grade, în condiţiile în care carnea de porc ţinută în felul acesta poate reprezenta un pericol real pentru sănătatea consumatorilor”, a explicat Horia Constantinescu.

Au fost oprite temporar mai multe locații

El a explicat că au fost oprite temporar şi câteva dintre activităţile de alimentaţie publică.

“Au fost oprite şi câteva dintre activităţile de alimentaţie publică urmând ca în zilele următoare să se definitiveze documentele şi în condiţiile în care operatorii economii sancţionaţi înţeleg să remedieze deficienţele, vor putea să şi reia activitatea. Până atunci ca exigenţe am stabilit că produsele alimentare trebuie păstrate în vitrină cu temperatură controlată pentru a fi sigur că variaţiile temperaturii de afară nu influenţează în mod negativ calitatea acestora.

Am stat de vorbă şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, cei care au în grijă Pavillonul Expoziţional, punându-le şi acestora în vedere că nu se pot desfăşura astfel de activităţi în asemenea condiţii”, a mai declarat Horia Constantinescu.

 

În perioada 29 noiembrie – 3 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa are loc Expotricotex - Târg de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte, eveniment organizat de SC INDGIV SRL Constanţa, iar la această manifestare sunt şi comercianţi care vând produse alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.