Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarii de la Garda de Mediu din Botoşani au sancţionat trei persoane care au dat foc pajiştilor

pompieri fum anvelope furaje

Comisarii de la Garda de Mediu din Botoşani au sancţionat trei persoane care au dat foc miriştilor sau pajiştilor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, comisarul şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Cristina Kashyap.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane - proprietari de terenuri din comuna Gorbăneşti şi din oraşul Săveni - au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 4.000 şi 6.000 de lei, ca urmare a nerespectării legislaţiei în domeniul protecţiei mediului.

"Arderea miriştilor este interzisă de legislaţia de mediu, iar sancţiunea este de la 3.000 până la 6.000 lei , care se aplică proporţional în funcţie de amploarea incendiului. Avem un protocol cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin care suntem anunţaţi cu privire la toate incendiile de vegetaţie. Se poate incendia o suprafaţă doar dacă proprietarul are un permis de lucru cu focul şi un aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, ceea ce nu s-a întâmplat. Până în prezent noi nu am identificat nicio persoană care să aibă cele două documente", a afirmat Kashyap.

Oficialul Gărzii de Mediu susţine că, ulterior, comisarii instituţiei notifică şi Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, pentru a aplica sancţiuni financiare deţinătorilor terenurilor incendiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.