Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european Adina Vălean, despre așa-numitele culoare verzi: 'Am relaxat reguli privind odihna în interiorul cabinei camionului'

Facebook
adina valean

Comisia Europeană a adoptat un pachet de măsuri agreate de statele membre cu privire la transporturile urgente și necesare de medicamente, echipamente medicale și marfă, anunță www.romania-actualitati.ro.

Se vor folosi așa-numitele culoare verzi, care vor facilita accesul și trecerea punctelor de frontieră.

O hartă a lor este disponibilă în mediul online astfel încât dacă la unul dintre punctele de frontieră este aglomerat să se poată redefini din timp ruta.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

Concret, este vorba despre controale nu mai lungi de 15 minute pentru transporturile prioritare, posibilitatea șoferilor de a dormi în cabinele camioanelor și măsuri de distanțare socială la predarea documentelor și încărcarea mărfurilor.

Măsurile sunt valabile și pentru transportul lucrătorilor, spune comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean:

”Cel mai important este principiul ca timpul petrecut de un camion de marfă la controlul de frontieră să nu acceadă 15 minute cu tot cu controlul de documente. Apoi, măsuri pentru siguranța din punct de vedere medical. Am relaxat reguli privind odihna în interiorul cabinei camionului, în sensul că este acceptată acum; înainte nu era. Încercăm să obținem o distanțare socială a șoferului față de cei care verifică documentele, față de cei care operează punctele de încărcare – descărcare, pentru că avem nevoie de ei și îi considerăm un grup prioritar, căruia trebuie să i se acorde o atenție foarte puternică.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Dorim să fie prioritar și ceea ce înseamnă transportul lucrătorilor peste graniță pentru că este nevoie – să zicem! – de schimbarea de echipaje, de necesitatea de a prelua dintr-un punct în altul; deci transportul liber al lucrătorilor din domeniul transporturilor este o condiție pe care o punem statelor membre.”, a precizat Vălean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.